Бизнесът е притеснен, че след 1 юли няма да има компенсации за

...
Бизнесът е притеснен, че след 1 юли няма да има компенсации за
Коментари Харесай

Бизнесът е притеснен, че след 1 юли няма да има компенсации за скъпия ток

Бизнесът е обезпокоен, че след 1 юли няма да има компенсации за скъпия  ток , а това би било пагубно за икономиката. Това разяснява в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„ В средата на май бяхме в протестна подготвеност и постигнахме договореност с държавното управление да се включат компенсации за цената на електрическата енергия за май и юни. След това трябваше да се измисли дълготраен механизъм от 1 юли, който да дава дълготрайна сигурност и предвидимост на  бизнес а, тъй че да не калкулира предплатено повишените си разноски в цените на крайните с ток ите и услугите. Днес, 17 юни, нямаме още контрактуван подобен дълготраен механизъм ”, разяснява Иванов

„ Отчитайки политическата обстановка, се опасяваме, че няма да има компенсации за  бизнес а и небитовите консуматори след 1 юли, което ще е пагубно за икономиката. Цената на  ток а за небитовите консуматори ще стане двойна, което ще повлияе и на цената на главните артикули ”, съобщи Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР